Hout siert tijdelijk paviljoen in Zuid-Londen

Londen, 3 augustus 2017 09:45 | Door de redactie

In Zuid-Londen is het allereerste paviljoen geopend bij de Dulwich Picture Gallery. Voor het ontwerp was een wedstrijd uitgeschreven, die het jonge architectenbureau IF_DO won.

Het eerste paviljoen After Image bij de Dulwich Picture Gallery bestaat uit een lichtgewicht constructie waarin hout is verwerkt en spiegelende panelen die met hun reflecties van gebouw en landschap de context verstoren. Fragmenten van het gebouw verschijnen in het landschap en fragmenten van het landschap in het gebouw. Over de houtconstructie is een sluier van gaas gelegd om het idee van een luifel te creëren.

75 inzendingen
Het tijdelijke paviljoen is er gekomen in samenwerking met het London Festival of Architecture. Voor de wedstrijd waren 75 ontwerpen ingestuurd. Reden voor het initiatief was het tweehonderdjarig bestaan van de galerie.

Er worden evenementen in georganiseerd die voor publiek toegankelijk zijn. After Image is in juni geopend bij de start van het London Festival of Architecture. Het architectenbureau IF_DO is opgericht in 2014 en is gevestigd in Londen.