Deze maand in Het Houtblad

 cover_062017_groot

 

Het Houtblad 6/2017
Ook als u nog geen abonnee bent van Het Houtblad, kunt u deze editie ontvangen door u aan te melden. Hieronder leest u een voorproefje met de highlights van het oktobernummer.

Brock Commons
Noord-Amerika haalt de achterstand in prefab bouw in. Het continent houdt nu met het studentenappartementengebouw Brock Commons (53 m) in Vancouver het wereldrecord.

Landgoed De Haaf 
Fijngetekend kleurt onderhoudsvrij Fraké Noir drie woongebouwen in Bergen die als eenheid met hun parkachtige omgeving zijn ontworpen. Amerikaans noten brengt binnen cachet. 

Restaurant Oberholz 
Hout weet steeds opengevallen monden met verbazing te vullen. Hoe bouw je op grote hoogte? Met hout, dat stoffelijk én onstoffelijk van een zwevende lichtheid is.

Circulair paviljoen Circl
In een lang proces was de totstandkoming van Circl eerder een ploetergang dan een snorrend vliegwiel. Toch staat er nu een glanzend paviljoen dat z'n naam met ere draagt. Dit project is spotlightproject op Het Houtblad.nl

Katern Mensenwerk
Het katern Mensenwerk wordt samen gemaakt met FNV Bouw en CNV Vakmensen. Hierin komen allerlei zaken uit de houtpraktijk aan bod.

Houttroost
Bomen hebben voor veel mensen een spirituele betekenis. In dat licht is het niet vreemd dat de houten gevelbekleding van uitvaartcentrum De Hoge Boght een gouden greep is.

Het Houtblad nr. 6 verschijnt op 6 oktober.