Houtdag 2016

 Beelmerk  logo

Programma Inschrijven | Profileren | Contact | Routebeschrijving


HOUT DUBBELPLUS

Inspireren - Informeren - Implementeren

Datum:

Donderdag 24 november 2016
Locatie: Philharmonie Haarlem
Prijs:

Houtblad-abonnees € 95,-
Niet-abonnees € 195,-
Studenten € 50,-

Het Houtblad organiseert jaarlijks de Houtdag, waar de laatste ontwikkelingen krachtig worden samengebald. Zeker dit jaar is het een niet te missen dag voor wie verder wil meten dan z'n duimstok lang is: alle sprekers bewijzen dat de grenzen voor hout permanent vervagen. Die onbegrensdheid van materiaal en mogelijkheden vindt uitdrukking in het thema van dit jaar: Hout dubbelplus.

Sprekers
De sprekers zijn niet de minste experts namelijk:

  • Hermann Blumer, de Zwitserse superhoutconstructeur bekend van Shigeru Ban   
  • Mieke Oostra, lector Innovatieve technologie bouw Saxion Enschede
  • Oliver Sterl, de Oostenrijkse architect van 's werelds hoogste houthoogbouw HoHo Wien
  • Matthijs Zeelenberg, architect én projectontwikkelaar    

Daarnaast pitchen twee jonge studenten van de TU's Delft en Hogeschool van Amsterdam hoe zij de toekomst met hout zien. 

Rondetafelsessies
Ook dit jaar zijn er weer twee rondetafelsessies, waarin tal van houtexperts via allerlei onderwerpen recht doen aan het jaarthema. De sprekers uit het plenaire programma leiden eveneens tweemaal een ronde tafel. De rondetafelsessies zijn ieder jaar weer een groot succes door het interactieve karakter en het directe contact met de sprekers.

EXTRA: Morgenbijeenkomsten
Polypyrrool
's Morgens is er een workshop voor architecten, georganiseerd door het lectoraat Innovatieve technologie voor de bouw van Saxion Hogeschool te Enschede. Saxion gaat samen met architecten aan de slag om deze biopolymeer toe te passen in de Nederlandse (gevel)bouw.
Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

Masterclass Hermann Blumer
Behalve een presentatie en twee rondetafelsessies geeft de 72-jarige éminence grise Hermann Blumer óók een masterclass voor (hout)constructeurs en architecten. Hij maakt hen daarin deelgenoot van zijn levenslange ervaringen met geavanceerd houtconstrueren. 

Er is plaats voor 20-30 personen, dus meldt u snel aan! (Voor deze Masterclass betaalt u slechts € 75,-)

Programma:
  • 9.30 uur Inloop met koffie en thee
  • 10.00 uur Masterclass Hermann Blumer
  • 12.00 uur Lunch
  • 12.30 uur Doorstroom naar Houtdag

Informatiemarkt en expositie Materia
In de foyer is weer een interessante informatiemarkt van de sponsoren. En verzorgt Materia wederom een verrassende expositie.

Thema expositie Materia: WANTED! WOOD!
Hout is gewild, populair, hot and happening! Het is circulair, je kunt ermee de hoogte in of het water op dan wel de vloer, wand, gevel en fundering in en op. Je kunt het draaien, lamineren, gieten, weven en breien, 3d printen, translucent of slim maken en laten communiceren - en dat allemaal duurzaam! Het is gezond en mooi, veelzijdig en verrassend. Materia toont tijdens de tentoonstelling WANTED! WOOD! weer de nieuwste materialen gemaakt van of gerelateerd aan hout. Fluweelzacht textiel, doorzichtige wanden, 3d geprinte houtproducten, flinterdun marquetery (inlegwerk) en gemodificeerd hout. Laat u inspireren en verbazen door dit oudste materiaal waar je nooit op uitgekeken raakt.

VOOR WIE? 
Deze bijeenkomst is bestemd voor architecten, constructeurs, adviseurs, beleidsmakers overheden, docenten/studenten, houthandelaren, aannemers en projectontwikkelaars. 

 

INSCHRIJVEN

 

* Campagnebeeld: © Création Holz Herisau