Biobased voor buiten

Locatie:  Inspyrium, Cuijk
Tijd:  00.00 uur
Datum:  20 maart 2019
Prijs:€ 0,00(excl. BTW)

In deze tijd waarin het klimaat alarmerend snel opwarmt, is het van de hoogste urgentie dit proces te keren. In de bouw kunnen biobased materialen hierin een beslissende rol spelen. Deze materialen groeien niet alleen permanent bij, maar vormen ook een grandioze keten van CO2-opslagplaatsen. Duurzaam gecertificeerd hout is een goed voorbeeld: het is direct op grote schaal inzetbaar, omdat er al eeuwenlang ervaring mee bestaat. Maar ook andere biobased materialen dienen zich steeds meer aan.

Het congres Biobased voor buiten (wo 20 maart a.s., 13.00-18.00 u. Inspyrium Cuijk) richt zich specifiek op de biobased ontwikkelingen in de buitenruimte. Daarbij valt te denken aan gww-toepassingen en aan tal van inrichtingselementen voor parken, tuinen en stedelijke ruimtes. Behalve aandacht voor de huidige stand van zaken trekt het congres óók lijnen naar de toekomst.

Dagvoorzitter is Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel). Sprekers zijn o.a. weerman Reinier van den Berg en Jaap van der Waarde (WNF). Organisatoren zijn Van den Berg Hardhout, FSC Nederland, NL Greenlabel en Taalkwadratuur.