Programma Houtdag 2017

 Header-afbeelding Houtdag 2017

 

 

12.30 uur
Ontvangst en registratie
13.00 uur
Welkom door Hans de Groot, hoofdredacteur Het Houtblad
13.05 uur
Opening dagvoorzitter Gerard Vos (directeur Imago Bouwers Voorschoten, oprichter Duurzaam Gebouwd)
 
 
 
PLENAIRE SESSIE 1
13.15 uur
Kathrin Hanf* (partner-architect SeARCH Amsterdam), Hotel Jakarta Amsterdam-Java-eiland (32 m, 11 verdiepingen): avontuur in houthoogbouw
Houthoogbouw is een wereldwijde ontwikkeling waaraan ook Nederland volop meedoet. Kathrin Hanf doet de zoektocht uit de doeken die nodig is om iets nog niet eerder vertoonds te kunnen realiseren. Avant-garde van de bovenste plank!
* Gesponsord door Houthandel van Dam
13.40 uur
Emilie van Wijnbergen (constructeur ARUP Amsterdam), Bakstenen, hout en aardbevingen: onderzoek naar traditionele huizen in Nepal
Hout is cruciaal in de aardbevingsbestendigheid van de traditionele bakstenen huizen in Nepal. Maar, de slimme verbindingen zijn over de jaren verslechterd of weggelaten. Zijn de muren en vloeren beter aan elkaar te knopen?
13.50 uur
Emil Lüning** (ex-eigenaar/directeur Adviesbureau Lüning Arnhem), Een leven in houtconstrueren
Eind december neemt houtconstructeur Emil Lüning afscheid van het houtvak dat hij vele tientallen jaren heeft gediend. Hij schetst de ontwikkelingen in het hout van de afgelopen 50 jaar en trekt voor de nieuwe generatie lijnen naar de toekomst.
Lees hier meer over hem in de Serie Houtconstructeur
** Gesponsord door Accsys Technologies
14.25 uur
RONDETAFELSESSIE - ALLERLEI ONDERWERPEN
Diverse experts presenteren allerlei houtonderwerpen. De sprekers uit de plenaire sessies leiden eveneens een ronde tafel. Klik hier voor alle onderwerpen.
 
 
14.55 uur
PAUZE. Koffie en netwerken
 
 
 
PLENAIRE SESSIE 2
15.40 uur
Abel Groenewolt (architect en onderzoeker Institute for Computational Design and Construction (ICD) Stuttgart), 3D-puzzels en ruimtelijke constructies in hout
Abel Groenewolt houdt zich bezig met lichtgewichthoutbouwsystemen en ruimtelijke koepelconstructies via digitale ontwerpmethodes, innovatieve verbindingen en robotische prefabricage. Grensverleggingen in het licht gesteld!
Lees hier meer over zijn werk: Natura Constructionis magistra
16.05 uur
Marc Koehler (partner-architect Marc Koehler Architects Amsterdam), Maatwerk, modules en superlofts in hout
Na het klimaatakkoord van Parijs kun je feitelijk vooral nog hout toepassen, is de opvatting van Marc Koehler Architects. En de circulaire economie is aanstaande. Dit leidt onder andere tot een hele stadsfamilie van modulaire woningtypen.
Lees meer over het project: Strak Sensibel Wonen
16.30 uur
DISCUSSIE SPREKERS MET ZAAL
 
 
 
PLENAIRE SESSIE 3
17.00 uur
Andrew Waugh*** (directeur-architect Waugh Thistleton Architects Londen), Geavanceerd pionieren in houtproducten en houthoogbouw
In Groot-Britannië behoort Andrew Waugh tot de belangrijkste ontwerpers van (grootschalige) houtbouw. Daarbij gaan innovatie en verbeeldingskracht hand in hand met nieuwe houtproducten en productiemethoden.
Lees hier meer over zijn project: Dalstone lane Londen
Lees hier meer over zijn project: Hout Haalt Hoogte
***
Gesponsord door Leegwater Houtbereiding
17.30 uur
Afsluiting dagvoorzitter Gerard Vos
17.35 uur
Borrel en hapjes

 

 

>>Terug<<