28 lofts in hout naast Patch22

Amsterdam, 29 november 2017 09:32 | Door de redactie

Naast het hoogste houten gebouw van Nederland, Patch22 in de Buiksloterham, verrijst volgend jaar een gebouw met maximaal 28 lofts van hetzelfde team, architect Tom Frantzen en bouwmanager Claus Oussoren. Top-Up krijgt een zichtbare houten draagstructuur.

Top-Up wordt zeven verdiepingen hoog. De lofts worden 99 tot 496 vierkante meter groot met een loggia 29 vierkante meter. De lofts worden casco opgeleverd en kunnen worden gekoppeld. De bewoners zorgen zelf voor de indeling en afwerking. Binnen is er een vrije hoogte van 3 meter. Een aantal appartementen krijgen een apart werkgedeelte met een eigen ingang. Er zijn tien woon-werklofts gepland.

Draagstructuur in hout
De draagstructuur wordt uitgevoerd in hout. Het fundament is een oude, betonnen kabelhaspel die voorheen is gebruikt voor transatlantische kabels. Het gebouw is flexibel en circulair: de functie van het gebouw kan veranderen en de bouwmaterialen kunnen worden hergebruikt. De bouw start in het voorjaar.

Patch22
Top-Up is ontwikkeld door Lemniskade Projecten, het bedrijf van architect Tom Frantzen en bouwmanager Claus Oussoren. Zij ontwikkelden ook Patch22, op dit moment met 30 meter het hoogste houten gebouw van Nederland. Beide gebouwen hebben dezelfde uitgangspunten. Over Patch 22 verschenen twee artikelen in Het Houtblad, deel 1 van plan tot bouw, en deel 2 van bouw tot voltooiing.