Airport City in Luxemburg

Luxemburg-Stad, 30 oktober 2018 18:00 | Gerard Vos

De Bjarke Ingels Group is geselecteerd om samen met architect metaform het Skypark Business Center South te ontwerpen. Dit is een onderdeel van het nieuwe Airport City plan in Luxemburg.

Het Skypark, net even buiten Luxemburg Stad, is de eerste fase in het masterplan. Het nieuwe vliegvelddistrict bestaat uit vier verdiepingen met winkels, restaurant, sportscholen en kantoren. Het Skypark komt naarst Terminal A te liggen. 

Airport City 2

Duurzaamheid

Het Business Center krijgt een houten structuur met groene daken en terrassen. Duurzame maatregelen zijn onder ander pv-panelen, opvang van regenwater, en een houten dubbele façade waardoor het gebruik van energie fors gereduceerd kan worden. Door daglichttoetreding zoveel mogelijk te optimaliseren is minder verlichting nodig.

In 2022 moeten de gebouwen rond het vliegveld opgeleverd zijn. Dan is er naast het Skypark een datacentre, een hotel, winkels en een metrostation gerealiseerd. Het bedrijf lux-Airport investeert tussen de 25 en 35 miljoen euro in het project. Ceo René Steinhaus: “Het Skypark Business Center South wordt een uitgangspunt voor milieuvriendelijke en duurzame gebouwen in Luxemburg.”

Airport City 3