Appartementen gebouwd op bestaande woningen

Apeldoorn, 26 juli 2018 10:00 | Door de redactie

In Poissy bij Parijs zijn 33 appartementen geplaatst bovenop bestaande flats. De appartementen zijn gebouwd met prefab houten modules van Kerto LVL. De bouw nam slechts een half jaar in beslag.

Een van de antwoorden op het tekort aan woonruimte en milieuproblemen in steden is uitbreiding in de hoogte. Dat kan snel en tegen lage kosten met prefabricage en houten constructies, legt MetsäWood uit.

33 appartementen
De bouwwerkzaamheden in Poissy begonnen in september 2016. Het renovatieproject werd beheerd door eigenaar Vilogia en het Parijse architectenbureau Virtuel Architecture. Naast de 33 appartementen op de daken van drie gebouwen, omvatte het project tevens de installatie van drie liften en uitbreiding van de trappen.

Prefabricage
'Wat interessant is aan de oplossing voor verticale stedelijke ontwikkeling, is de prefabricage,' Laurent Pillaud van Virtuel Architecture. 'Elk huis bestaat uit drie of vier modules en een dak. De modules zijn van gelamineerd hout. Ze kunnen meteen op de juiste plaats worden getild en snel worden gekoppeld aan andere modules met dakconstructies.
Kennis over modulair ontwerpen en bouwen met hout wordt gedeeld in Metsä Woods Open Source Wood. Lees meer en neem deel aan het initiatief op opensourcewood.com

Beeld: MetsäWood