Barbara Heijl nieuwe hoofdredacteur Het Houtblad

Deventer, 22 oktober 2018 17:09 | Door de redactie

Barbara Heijl (1976) wordt per 1 november 2018 de nieuwe hoofdredacteur van Het Houtblad, een uitgave van uitgeverij MYbusinessmedia.

Huidig hoofdredacteur Hans de Groot gaat met pensioen na 27 jaar werkzaam te zijn geweest voor het vakblad.

Heijl wordt als nieuwe hoofdredacteur verantwoordelijk voor Het Houtblad met de bijbehorende website, digitale nieuwsbrief en de jaarlijkse Houtdag. Zij zal nauw samenwerken met de eind- en webredactie van Het Houtblad, onder supervisie van uitgever Suzanne Wanders, het redactionele beleid van Het Houtblad verder vormgeven.

Heijl: “Ik kijk er enorm naar uit me verder te verdiepen in de Nederlandse houtsector. De bouw staat de komende jaren voor geweldige uitdagingen als het gaat om verantwoorde ontwikkeling van producten en projecten. Ik wil daarom inhoud geven aan het begrip duurzaamheid, aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk. Het is mijn missie om samen met de sector, relevante en actuele thema’s te belichten en uit te diepen voor de vakspecialisten in de branche.”

Heijl is na een opleiding Bouwkunde aan de TU Delft steeds als architect werkzaam geweest. Daarnaast bekwaamde zij zich in architectuurjournalistiek, waarvoor zij werd bijgeschoold aan de School voor Journalistiek Utrecht. Zij begon haar loopbaan als ontwerper/projectleider bij hp architecten Rotterdam en werkte daarna als architect bij arons en gelauff architecten Amsterdam en inbo architecten Rijswijk. 

Sinds 2010 heeft Heijl haar eigen architectenbureau, WijS architectuur, en schrijft regelmatig journalistieke bijdragen voor o.a. RAP architectuurcentrum, DAX Magazine, Cement, Opus C en Tektoniek.

Op 15 november neemt Hans de Groot formeel afscheid als hoofdredacteur van Het Houtblad tijdens de Houtdag in Hotel Jakarta te Amsterdam.


Hasns