Exposantenruimte BouwBeurs 2019 uitverkocht

Utrecht, 25 januari 2019 13:49 | Nathan Strik

Tien dagen voor de opening is de exposantenruimte op BouwBeurs 2019 helemaal uitverkocht. Van de ruim 640 exposanten valt op dat er ook steeds meer ICT-bedrijven aanwezig zijn.

Brandmanager Marian Verheij van BouwBeurs: ‘Bits en bytes zijn een belangrijk fundament onder de bouw. Zo verkocht de sector Bouw & ICT deze editie als eerste uit. Dat is nog nooit vertoond en het laat duidelijk zien dat ontwikkelingen als BIM, virtual - en augmented reality, 3D printing en industrialisering niet meer zijn weg te denken.’

Bundel je krachten

Dit jaar draait de beurs om het thema ‘Tijd om de krachten te bundelen’. Volgens Verheij is er een groeiende behoefte in de branche om meer samen op te trekken. ‘Het besef dat de enorme nieuwbouw- en renovatieopgave alleen te behapstukken is als de hele keten gezamenlijk de schouders eronder zet is goed te zien op onze themapleinen als het Glasplein, het Tegelplein en het Hang- en Sluitwerkpaviljoen en het Houtpaviljoen’, aldus Verheij.

Houtpaviljoen

Het Houtpaviljoen is ook dit jaar weer aanwezig en is te vinden in Hal 10 van het Jaarbeurscomplex. Deze keer is het paviljoen groter dan ooit en beslaat het zo’n 200 m². De initiatiefnemers van de verzamelstand maken zich sterk voor bouwen met hout, omdat hout een betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwmateriaal is van hoge kwaliteit.

Nominatie Bouwprijs

Houtproject Biosintrum en ontwerper Martijn van Gameren zijn genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2019, die tijdens BouwBeurs 2019 zal worden uitgereikt. De beurs vindt plaatst in de Jaarbeurshallen te Utrecht, van 4 t/m 8 februari.

Meer informatie over Bouwbeurs 2019