Britten pakken woningtekort aan met tiny houses

Londen, 8 augustus 2017 08:21 | Door de redactie

De Britse woningcorporatie RHP gaat het woningtekort te lijf met een nieuwe modulaire woning, de LaunchPod. Het prototype is 26 vierkante meter groot en wordt gefabriceerd van kruislaaghout.

In Groot-Brittannië zijn op dit moment jaarlijks 250.000 woningen nodig, terwijl er maar 132.000 gebouwd worden. Daarnaast zijn er steeds meer eenpersoonshuishoudens die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar voor wie een koopwoning nog niet haalbaar is. Zij kunnen tijdelijk zo'n modulaire woning huren.

Eenpersoonshuishoudens
De woning voor eenpersoonshuishoudens is ontworpen in samenwerking met architectenbureau Wimshurst Pelleriti. Het appartement bevat een multifunctionele ruimte voor wonen, werken, koken en eten. De LaunchPod heeft een aparte slaapkamer met douchecabine en ruimte voor opslag. Buiten is er een klein terras.

Stapelen en schakelen
De eerste modulaire woningen voor woningcorporatie RHP komen in West-Londen. Ze zijn in productie bij Legal & General, die een fabriek heeft geopend in Leeds die inzet op houtbouw. Er worden modulaire kruislaaghouten woningen gefabriceerd die gestapeld en geschakeld kunnen worden.