Coal Drops Yard

Londen, 23 augustus 2018 13:51 | Gerard Vos

26 oktober opent het door Heatherwick Studio ontworpen Coal Drops Yard in King’s Cross London. De twee oude gebouwen uit 1850 dienden als op- en overslag voor kolen. De gebouwen worden getransformeerd tot winkelcentrum met een bijbehorende, publieke ruimte.

De gebouwen stonden sinds de jaren negentig leeg. Het was nog een flinke uitdaging om van de vervallen gebouwen en omringende omgeving een levendig geheel te maken.

Kissing point

Tussen de twee gebouwen is een 25 meter hoog ‘kissing point’ gerealiseerd. Deze punt is bedoeld als dialoog tussen de gebouwen. Door de twee gebouwen op deze manier te verbinden, ontstaat er een ruimte met veel hoogte. Ideaal voor het theater dat hier haar deuren zal openen. De vloeiende daken worden ondersteund door een vrijstaande structuur die vervlochten is met de industriële gebouwen.
Coal Drops Yard

Veel van het originele hout uit de opslaggebouwen is bewaard gebleven en wordt hergebruikt. Met de transformatie wordt meer dan 9.200 vierkante meter nieuwe ruimte gecreëerd. In de gebouwen is plaats voor 55 in grootte verschillende winkels die plaats bieden voor snel opkomende merken, restaurants en cafés.

Meer info: Heatherwick Studio