Daan Bruggink dagvoorzitter Houtdag 2018

Amsterdam, 10 oktober 2018 08:14 | Door de redactie

Een goede Houtdag kan niet zonder een goede dagvoorzitter. Die is dit jaar gevonden in de persoon van Daan Bruggink.

Bruggink is architect en oprichter van ORGA architect. Dit bureau is voorloper op het gebied van circulair bouwen. De meest invloedrijke activiteit van Bruggink is het doorbreken van bestaande conventies en werkwijzen in de bouw, met een focus op een transitie naar fossielvrij, circulair en gezonde gebouwen. 

De wegen van Bruggink en Het Houtblad hebben elkaar eerder gekruist, in 2016 was Bruggink een editie gasthoofdredacteur van Het Houtblad.

Thema Houtdag

Hout heeft de laatste jaren een enorme bouwsprong gemaakt. Vooral een product als kruislaaghout draagt daaraan in grote mate bij, zoals aan houthoogbouw, waarmee de grenzen aanzienlijk zijn verlegd. Daarom heeft Houtdag 2018 op donderdag 15 november als thema: HOUT OP TRIOMFTOCHT.

Rondleiding

Deze editie heeft als extra onderdeel een rondleiding door houthoogbouwproject Hotel Jakarta (32 m hoog)! Gidsen zijn: architect SeARCH, constructeur Pieters Bouwtechniek, houtproducent Derix Gelijmde Houtconstructies en eigenaar Westcord Hotels - Hotel Jakarta.

Masterclass Architectuur op avontuur

Hoofdsprekers in het programma Ro Koster en Ad Kil (RO&AD Architecten) houden voor een select gezelschap van architecten en constructeurs in de ochtenduren een speciale masterclass. Lees ook: Absurdisme in de architectuur. 

Houtdag 2018

Deze bijeenkomst is bestemd voor architecten, constructeurs, adviseurs, beleidsmakers overheden, docenten/studenten, houthandelaren, aannemers en projectontwikkelaars. 

Meer informatie en aanmelden Houtdag 2018