De Hut

Ergens in de bossen van Ohio (VS), 9 april 2019 08:45 | Nathan Strik

Architect Greg Dutton heeft een boomhut-achtig zomerhuis gemaakt op het landgoed van zijn familie in Ohio. Het huis is bekleed met ceder.

The Hut, zoals het huis heet, is gebouwd in een bebost gebied, op de hoger gelegen oever van een meer. Het ontwerp van de woning van 56 m2 is aangepast aan de natuurlijke omgeving en Dutton’s relatie tot dit landgoed.

Boomhut

Volgens Dutton gaat de connectie met het landgoed erg ver terug. De woning is gebouwd in een bos waar hij vroeger als kind al liep met zijn broers en zus. Dutton’s bedrijf Midland Architecture ontwierp The Hut bovenaan een helling op betonnen pilaren, om het gevoel op te wekken van een boomhut.

Omgeving

Dankzij de onbehandelde ceber betimmering, die op den duur zal vergrijzen, gaat het huis nog meer op in zijn omgeving. Aan één zijde zijn grote ramen aangebracht om het omringende landschap te omlijsten en te zorgen voor voldoende lichtinval.

Duurzaam

Aan het milieu is ook gedacht. Het ‘hutje’ heeft een natuurlijk ventilatiesysteem dat de immer aanwezige wind gebruikt en er is een opvangsysteem voor regenwater bedacht dat geïntegreerd is in de waterleidingen van het gebouw.

Hygge

De hut heeft een simpele indeling met een badkamer, keuken en een kleine hal die uitkomt op een woongedeelte en aangrenzende slaapkamer. De vloeren zijn vervaardigd van Weymouth, met muur- en plafondbekleding van Amerikaans grenen. Keuze voor de materialen is geïnspireerd op Scandinavische architectuur en moet een knus Deens ‘hygge’-gevoel opwekken.

(Foto’s: Lexi Ribar)