HMC-leerlingen exposeren eindexamenwerkstukken

Amsterdam/Rotterdam, 4 juli 2018 10:00 | Door de redactie

Leerlingen van de mbo-vakschool HMC in Rotterdam en Amsterdam exposeren op 10 en 11 juli en op 17 en 18 juli de creaties waarmee ze hun opleiding afronden. Dit artikel belicht enkele creaties met hout.

Interieuradviseur Marloes toverde een Frans kasteel om tot een Bed & Wed-Fast. Het kasteel biedt onderdak bruidsparen en hun gasten. ‘Ik wil graag mensen met een beperkt budget ook de gelegenheid geven om te trouwen op een unieke locatie,' licht ze toe. Ze gebruikte frisse kleuren om de ruimte te laten opbloeien. Ze wilde een huiselijke sfeer creëren.

Trekkershut
De leerlingen van de opleiding werkvoorbereiders Timmerindustrie hebben als groepsopdracht een trekkershut van 4 bij 6 meter ontworpen en gemaakt. Dit houten huis kan worden gebruikt als trekkershut voor fietsers die onderweg als kort verblijf willen slapen.

Boten kunnen niet vliegen
HMC’er Melle haalde koos voor de specialisatie botenbouw, maar kwam in contact met de luchtvaart.. ‘Ik realiseerde me dat ik wilde leren vliegen en om kosten te besparen besloot ik mijn eigen vliegtuig te maken. Als meesterwerkstuk leek mij dit perfect om mij verder te ontwikkelen en het is natuurlijk ook een uitdaging.’ Het vliegtuig is van hout gemaakt.

Tassen van hout en leer
Door met de lasersnijder een patroon in het hout te snijden, wordt het materiaal flexibel, een techniek die Cleo bij de meubelmakers zag. Design your own WOØD, is haar examencollectie. Zij maakt tassen waarbij ze hout combineert met leer. ‘Ik maak drie keer een basis van hout, verschillende modellen, waarin een leren tas geklikt kan worden’. Twee jaar geleden kwam ze op het idee door de opdracht leer te combineren met een ander materiaal. ‘Het leukste vind ik dat ik in deze collectie echt kan laten zien wat de opleiding creatief vakman inhoudt.’

De Expo in Rotterdam is voor publiek geopend op 10 juli van 15.00 tot 21.00 uur en 11 juli van 13.00 – 17.00 uur. Amsterdam is voor publiek geopend op 17 juli en 18 juli van 15.00 tot 21.00 uur.