Fins paviljoen in Tokio tijdens Olympische Spelen

Tokio (Japan), 11 februari 2019 10:29 | Nathan Strik

Metsä Group en Business Finland bouwen een houten paviljoen dat tijdens de Olypische Spelen van 2020 in Tokio ingezet zal worden. Voor het gebouw wordt Kerto LVL (gelamineerd fineerhout) gebruikt.

Het paviljoen wordt gebouwd op het terrein van de Finse ambassade in het centrum van Tokio. Het gebouw wordt voor meerdere doelen inzetbaar. Denk hierbij aan tentoonstellingen, seminars, overwinningsfeestjes en andere ontspannende evenementen.

Kerto LVL

Het Finse paviljoen wordt opgetrokken uit Kerto LVL (gelamineerd fineerhout). Dit materiaal is licht en daarom ideaal voor dit paviljoen, aangezien er op het al bestaande gebouw kan worden gebouwd. De LVL-producten voor dit paviljoen zijn geproduceerd door Metsä Wood.

‘Het paviljoen maakt op verschillende manieren gebruik van hoogwaardige houtproducten, die op lange termijn als koolstofopslag fungeren. Het paviljoen kan als prefab-elementen naar de locatie worden vervoerd, worden opgebouwd, opnieuw verplaatst en opnieuw worden opgebouwd. Dit is in lijn met het doel van Metsä Group om producten op basis van fossiele brandstoffen te vervangen door hernieuwbare en recyclebare materialen’, aldus Mikko Saavalainen, SVP, Business Development bij Metsä Wood.

Open source hout

De Kerto LVL-materialen worden op een manier geproduceerd die heel weinig afval genereert. De elementen worden vooraf in de fabriek gemaakt en kunnen zo ter plekke snel worden gemonteerd.

Het architecturale ontwerp van het paviljoen wordt uitgevoerd door Helin & Co Architects. Het ontwerp is gebaseerd op de Kerto LVL-details die voor iedereen beschikbaar zijn in het Open Source Wood-platform van Metsä Wood.