Fuik van lokaal beuken wint FSC Design Award

Barneveld, 9 juli 2018 09:14 | Door de redactie

David Sloep van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam heeft met zijn zitmeubel Fuik de FSC Design Award gewonnen. De komende tijd werkt hij onder professionele begeleiding toe naar een eindproduct dat in gelimiteerde oplage verkocht gaat worden.

Met de FSC Design Award 2018 wil FSC jongeren enthousiast maken voor lokaal duurzaam hout en beukenhout in het bijzonder. Zo'n zeventig jonge meubelmakers op Nederlandse mbo-scholen hebben meegedaan aan de ontwerpwedstrijd die Hollands beukenhout een hip imago moet geven. Het thema was Mother Nature.

Jury onder de indruk
De jury zegt onder de indruk te zijn van alle inzendingen. Jurylid Annemieke op ’t Hof van Staatsbosbeheer: 'De inzendingen tonen heel mooi hoeveel kanten je op kan met Hollands beuken. Van de positieve eigenschappen van deze houtsoort, zoals bijvoorbeeld een hoge buigzaamheid, is door veel deelnemers dankbaar gebruikgemaakt. Gaaf om te zien!'

fscdesignaward_fuik01

David Sloep met fuik

Winnaar in shock
Fuik is een speels zitmeubel met ronde vormen en vrolijke kleuren. De keus viel op dit ontwerp vanwege de sterke associatie met natuur en buitenzijn die het ontwerp bij de jury opriep. Ook de haalbaarheid op productietechnisch gebied speelde een rol. De winnaar zelf moest even bijkomen van het goede nieuws: 'Ik ben een beetje in shock, dit had ik compleet niet verwacht. Ik vond het al een erg leuke wedstrijd om aan mee te doen, en nu krijgt ie zelfs nog een vervolg met de samenwerking rondom de limited edition. Daar kijk ik zeker naar uit.'

Finale
In de finale streden tien finalisten van Cibap Vakschool in Zwolle en het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en Rotterdam.