Goede vooruitzichten voor Carrefour International du Bois

Nantes, 5 december 2017 09:14 | Door de redactie

Van 30 mei tot en met 1 juni wordt in Nantes de Carrefour International du Bois gehouden. De voorbereidingen voor deze grootste Europese houtvakbeurs zijn in volle gang. De vooruitzichten zijn volgens de organisatie positief: de belangstelling van exposanten is groot.

De tweejaarlijkse houtvakbeurs Carrefour International du Bois wordt georganiseerd door Atlanbois, de branchevereniging voor de promotie van hout in Pays de la Loire, en de Grand Port Maritime de Nantes St Nazaire. Drie dagen lang wordt het aanbod van 550 exposanten gepresenteerd aan ruim 10.000 bezoekers uit 80 tachtig landen.

Grotere stands en nieuwe exposanten
'Dit jaar willen veel van de terugkerende exposanten grotere stands en tegelijkertijd verwelkomen we veel nieuwe exposanten,' zegt algemeen beursmanager Géraldine Poirier. De beurs oogst nu de goede resultaten en positieve effecten van de voorgaande editie. De standoppervlakte is tot 36 vierkante meter per deelnemer, de vakspecialisatie en het houtmateriaal vormen belangrijke troeven voor alle spelers van de houtindustrie. Een andere belangrijke graadmeter is de opening van hal 1 in 2016.

Conferenties en innovaties
Midden in hal 1 is plaats ingeruimd voor innovatie. Daar wordt in samenwerking met onderzoeks- en opleidingsinstellingen informatie gegeven over technische ontwikkelingen, nieuwe machines en methodes voor simulatie met virtual reality of 3D-impressie. In hal 4 is er de conferentiecyclus Houttechnieken en –oplossingen. Verder zijn hulpbronnen en herbebossing een belangrijk thema op de beurs.

Promotiecampagnes uitgebreid
De promotiecampagnes van de beurs worden in 2018 uitgebreid naar landen zoals Italië, Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Marokko, Spanje, Portugal, Duitsland, Tunesië en het Arabisch Schiereiland. Volgens de organisatie is het aantal bezoekers uit Nederland de laatste jaren explosief gestegen. In Nederland wordt de vakbeurs vertegenwoordigd door Promosalons Nederland.