HOTwood essen gevelbekleding voor meubelproducent

Meulebeke, 24 april 2017 11:12 | Door de redactie

Meubelproducent Haelvoet heeft zijn productiehal met kantoor uitgebreid. De zwarte metalen gevelbekleding wordt gecombineerd met grote glaspartijen en houten gevelbekledingen, waaronder HOTwood essen van Carpentier Hardwood Solutions.

Haelvoet, gevestigd in het Vlaamse Ingelmunster, produceert meubelen voor ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en andere zorginstellingen. Het bedrijf ligt op een bedrijventerrein waar een aantal regionale bedrijven met industriële gebouwen gehuisvest zijn.

Nieuw volume over bestaand gebouw
Over het bestaande kantoorgebouw en toonzaal is een nieuw volume gebouwd dat de volledige productiehal flankeert. Dat moest onderstrepen dat Haelvoet de markt op een innoverende manier benadert en dit doet met spraakmakend design van hoge kwaliteit. Het eenlaagse architecturaal gedateerde pand is erin geïntegreerd en er is een bouwlaag bovenop gekomen. Het ontwerp is van BURO II & ARCHI+I.

Thermisch essen gevelbekleding
Voor het bovenste volume werd gekozen voor een zwarte metalen gevelbekleding die uitkraagt over de zijkanten van het gebouw. Op de eerste verdieping domineren grote glaspartijen om een aangename werkomgeving te creëren met veel daglicht. 

De zwarte gevelbekleding wordt afgewisseld met HOTwood, thermisch essen gevelbekleding, volgens Carpentier Hardwood Solutions hét alternatief voor kostbare exotische houtsoorten. Het essenhout is na een thermobehandeling te vergelijken met tropisch hardhout van duurzaamheidsklasse 1. De gevelbekleding is leverbaar in diverse kant-en-klare profielen en met PEFC-label. De onderconstructie is uitgevoerd in thermisch naaldhout.

Onzichtbaar bevestigingssysteem
De planken worden bevestigd met QuickClip, een onzichtbaar bevestigingssysteem van Carpentier Hardwood Solutions voor voorgegroefde terras- en gevelbekleding. Carpentier monteert de clips vooraf op de kepers en op de juiste afstand. De houten planken hoeven alleen nog te worden vastgeklikt op de onderconstructie.