Hout gooit hoge ogen bij Beste Gebouw van het Jaar

Amsterdam, 22 mei 2018 07:29 | Door de redactie

Musis Sacrum won niet alleen de Heuvelinkprijs 2018, de nieuwe Parkzaal gooide ook hoge ogen op de Beste Gebouw van Het Jaarprijs van de BNA en won in de categorie Identiteit & Icoonwaarde. De prijs ging uiteindelijk naar Het Gelders Huis. Daarnaast werd Paviljoen Circl in Amsterdam tweede bij de Publieksprijs.

Bij het Gebouw van het Jaar zijn vier categorieën te onderscheiden. Naast Identiteit & Icoonwaarde zijn dat Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Particuliere Woonbeleving en Stimulerende Omgevingen. In die laatste categorie won Het Gelders Huis in Arnhem. Het werd uiteindelijk uitgeroepen tot Beste Gebouw van het Jaar 2018.

Nummers twee en drie bij publieksprijs
Over Musis Sacrum in diezelfde stad zei de vakjury: ‘Wat een geweldige zaal, in maat, in sfeer, met als bonus het venster naar het park – een prachtige vondst. Musis is een eigentijds antwoord op de monumentaliteit van het verleden, dat een nieuw beeld in de stad brengt, een nieuw geluid laat horen, en waarin een nieuwe energie voelbaar is.’ Bij de publieksprijs werd Musis Sacrum derde. Daar eindigde Paviljoen Circl op de tweede plaats. Vorig jaar september was Circl spotlightproject op Het Houtblad.
De publieksprijs ging naar woningbouwcomplex Space-S in Eindhoven.

Foto Paviljoen Circl: www.johnlewismarschall.com