Houten roltrappen op shortlist World Interior of the Year

Amsterdam, 12 juli 2018 10:00 | Door de redactie

Het spectaculaire Interloop van Studio Chris Fox uit Australië is een van de projecten op de shortlist van het Inside World Festival of Interiors. De sculptuur bestaat uit oude houten roltrappen.

Het kunstwerk Interloop is gemaakt van de oude roltrappen uit het Wynyard Station in Sydney. Die waren oorspronkelijk gebouwd in 1931. Studio Chris Fox vormde ze om tot een sculptuur die meer dan vijf ton weegt en in het station zweeft.

Stairway to Heaven

De installatie bestaat uit twee keer twee roltrappen van ruim 50 meter lang met 244 houten roltraptreden en vier roltrapkamplaten. De houten treden zijn bevestigd op een harmonica van aluminium. Het ontwerp- en engineeringproces nam zes maanden in beslag. Volgens Australische media werd het al snel de Stairway tot Heaven genoemd.

World Festival of Interiors

Bij het World Festival of Interiors zijn er negen categorieën, variërend van gezondheids- en onderwijsgebouwen tot hotels, bars en restaurants en woonhuizen. China neemt met 20 procent het grootste aantal projecten op de shortlist in, met name met bars en restaurants. Australië (12%) en Taiwan (9%) volgen.

Highlights
Als highlights op de shortlist worden genoemd het LEGO House in Denemarken van Bjarke Ingels Group, Nocenco Café van Vo Trong Nghia Architects, de installatie Interloop van Studio Chris Fox in de categorie Display, het Belmond Venice Simplon-Orient-Expressproject van WATG en Wimberly Interiors, en het Molecure Pharmacy van in Taiwan van Waterfrom Design.

De winnaar wordt bekendgemaakt op 30 november in de Beurs van Berlage. Het World Festival of Interiors en het World Architecture Festival zijn dit jaar in Amsterdam. Meer foto's zijn te vinden bij het artikel dat Het Houtblad.nl eerder publiceerde over Interloop

Foto: Interloop van Studio Chris Fox (Foto:Josh Raymond)