Houtskeletbouw voor drie paviljoens langs de Seine

Colombes, 2 augustus 2018 10:00 | Door de redactie

Langs de Seine in het Franse Colombes zijn drie paviljoens gebouwd in houtskeletbouw. Ze staanvlak bij de westelijke ingang van het Lagravère Park en zijn slim in het park verweven.

De 40 m2 grote paviljoens zijn een ontwerp van h2o architectes in Parijs. De hsb-elementen zijn van massief hout - vuren en gelamineerd douglas. De wand- en dakpanelen zijn van osb-plaatmateriaal (10 en 18 mm dik). De gevel- en dakbekleding (deels) is van lariks (25 mm dik).

paviljoens01_h2oarchitectes_Julien-Attard

Foto: Julien Attard

paviljoens02_h2oarchitectes_Julien-Attard

Foto: Julien Attard

Drie verschillende functies
De drie gebouwen hebben elk een andere functie en liggen verspreid langs de promenade. Het eerste paviljoen ligt het dichtst bij de ingang en verwelkomt bezoekers. Daarna volgt een paviljoen met horeca dat uitkijkt op de Seine. Het derde paviljoen met openbare toiletten ligt enigszins verscholen achter bomen.

paviljoens06_h2oarchitectes

Tekening: h2o architectes

paviljoens03_h20architectes_Julien-Attard

Hout en roestvast staal
De paviljoens drukken richting uit, leggen de architecten uit. Daarnaast kaderen de open gevels het landschap. De langgerekte vorm wordt versterkt door veranda's of terrassen en brengt visuele verbindingen tot stand. De gebogen vorm wordt nog eens versterkt door de harmonicawanden in hout en roestvast staal.

paviljoens04_h2oarchitectes_Colombes_h2oarchitectes

Foto: h2o architectes

paviljoens05_h2oarchitectes_Julien-Attard

Foto: Julien Attard