Hubert Kuijpers Constructeur van het Jaar 2018

Amsterdam, 2 juli 2018 09:45 | Door de redactie

Hubert Kuijpers is verkozen tot Constructeur van het Jaar 2018. Kuijpers is vestigingsleider van Pieters Bouwtechniek in Amsterdam. Hij is vooral verkozen vanwege zijn expertise in houtconstructies. Talent van het Jaar werd Roy Crielaard van Heijmans Bouw & Techniek.

Voor de titel Constructeur van het Jaar komen constructeurs in aanmerking die aansprekende en eigentijdse constructies hebben ontworpen, die tevens verantwoord en duurzaam zijn. Ook moeten ze een vernieuwende bijdrage hebben geleverd aan het vakgebied.

Innovatieve houtprojecten
Voorbeelden van innovatieve projecten van Kuijpers zijn de houthoogbouw Patch22 (deel 1 en deel 2) en Hotel Jakarta, waar dit jaar de Houtdag plaatsvindt op 15 november. De jury noemt Kuipers in het juryrapport een van de vijf specialisten in de houttechniek.
Daarnaast ging de titel Talent van het Jaar naar Roy Crielaard van Heijmans Bouw & Techniek. Crielaard is in 2015 aan de TU Delft afgestudeerd op brandveiligheid van kruislaaghout. 

De bekendmaking van de Constructeur van het Jaar en Talent van het Jaar was in het circulaire paviljoen Circl in Amsterdam. De onderscheiding is een initiatief van VNconstructeurs, Betonvereniging, Bouwen met Staal en Youcon.

Foto's
Hubert Kuipers: bron Pieters Bouwtechniek
Patch22: Luuk Kramer