ING-paviljoen in aanbouw

Amsterdam, 22 januari 2019 13:57 | Nathan Strik

Op de nieuwe campus van ING in Amsterdam Zuidoost is een paviljoen in aanbouw. Naast het hart van de campus, moet het ook een restaurant en multifunctionele ruimte worden.

Amsterdam Zuidoost groeit snel. Het paviljoen gaat een essentiële rol spelen in dit snel veranderende gebied van de stad. Naast educatieve en culturele instellingen weet ook een steeds grotere groep mensen vanuit het stadscentrum deze wijk te vinden.

Ontwerp

Het paviljoen is ontworpen door Powerhouse Company, in opdracht van OVG Real Estate en G&S Vastgoed. Het ontwerp kenmerkt zich vooral door een combinatie van tijdloze moderne elementen en meer dynamische accenten, zoals verschillende plafondhoogten en toepassing van uiteenlopende kleuren en materialen.

Het paviljoen zoekt de verbinding tussen gebouw en omgeving. De continuïteit van de trap aan de noordgevel en de groene Tichelaar-tegels op de noord- en oostgevel dragen daaraan bij. Ook het houten plafond en de betonnen traptreden die van binnen naar buiten doorlopen versterken de verbinding met de omgeving.

‘De combinatie van een heldere glazen gevel en natuurlijke materialen en kleuren, zorgt voor een subtiele overgang tussen binnen en buiten. Het gebruik van sterke kleuren en zachte texturen in het interieur creëert vervolgens een intieme binnenruimte met het comfort van een woonkamer’, aldus Stijn Kemper, partner van Powerhouse Company.

De bouw van het paviljoen wordt naar verwachting de tweede helft van 2019 voltooid. Powerhouse Company heeft de ontwerpwedstrijd voor het paviljoen in de zomer van 2016 gewonnen.