Installatie in vuren op Salone del Mobile

Milaan, 17 april 2018 09:56 | Margo Verbiest

Peter Pichler Architecture ontwierp een installatie voor de Salone del Mobile 2018. Future Space is gemaakt van meer dan 1.600 vuren latten, weegt 12 ton en staat op de binnenplaats van de universiteit in Milaan.

Inspiratie voor Future Space vond Peter Pichler Architecture in de binnenplaats van Ca' Granda, het universiteitsgebouw in renaissancestijl. Future Space speelt met de belangrijkste stijlelementen: symmetrie, proportie en geometrie.
De architecten uit Milaan geven aan dat de installatie de mogelijkheden verkent van de aanwezigheid van hout in een constructie die een ruimtelijke ervaring moet oproepen.

Vuren latten
De drie afzonderlijke vleugels lopen in hoogte op doordat de vuren latten zijn gestapeld en gedraaid. De installatie is ruim drie meter hoog. Bezoekers kunnen de installatie, een soort van grot, binnengaan en verkennen.
futurespace07

Licht- en schaduwspel
De constructie filtert het licht en zorgt voor een speels licht- en schaduwspel. De opening in een van de drie vleugels doet dienst als ingang. De andere twee bieden uitzicht op de binnenplaats en andere installaties. 
Bij het project werkte Peter Pichler Architecture samen met constructeurs van DomusGaia en Zumtobel. De Salone del Mobile is van 17 tot 22 april in Milaan. 

Foto's: Oskar Dariz