Jonge architecten kunnen inschrijven voor Abe Bonnemaprijs

Leeuwarden, 26 april 2018 11:43 | Door de redactie

De inschrijving voor de Abe Bonnema Architectuurprijs voor Jonge Architecten 2018 is geopend. Architecten tot 40 jaar kunnen inzenden. Twee jaar geleden ging de prijs naar Ard de Vries voor Landgoed Valkenberg in Dinkelland.

De inzendingen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Het bouwwerk moet in Nederland zijn gerealiseerd. De oplevering was tussen 1 januari 2016 en 31 december 2017. Het kan om een solitair gebouw gaan of een gebouwensemble op één aaneengesloten locatie en om nieuwbouw of renovatie. 

Kwaliteit stimuleren
De Abe Bonnema Architectuurprijs en de Abe Bonnema Architectuurprijs voor Jonge Architecten zijn een is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting. Via deze architectuurprijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden. De prijs moet de kwaliteit van de architectuur in Nederland stimuleren. In de even jaren wordt de prijs uitgereikt aan een jonge architect. Twee jaar geleden ging de prijs naar Ard de Vries voor Landgoed Valkenberg in Dinkelland, waarin hout is toegepast. 

De nominaties voor 2018 worden in oktober bekendgemaakt. De prijsuitreiking is op 17 november. 


Foto Landgoed Valkenberg: Kim Zwarts