Kantoor van milodamalo in Moskou

Moskou, 16 november 2018 02:00 | Door de redactie

Opdrachtgever Norvex NLK is gespecialiseerd in gelamineerd hout. Toen ze een nieuw gebouw wilden realiseren, hoefden ze niet lang na te denken over de voorwaarden waaraan het gebouw moest voldoen.

Norvex organiseerde een prijsvraag met als uitgangspunt dat architecten de mogelijkheden van gelamineerd hout moeten laten zien. Niet alleen de technieken, maar vooral ook werden de architecten uitgedaagd om met spannende visuele oplossingen te komen. 

Milodamalo Moskou 2

De uiteindelijke winnaar werd milodamalo architecture een design- en ontwerpbureau uit Moskou. Het gebouw van Norvex fungeert niet alleen als kantoor, maar ook als showroom.

Iedere zijde van het gebouw heeft een ander ontwerp gekregen. Zo is de zuid-façade een synergie tussen hout, pixelkunst en parametrische architectuur. De noord-façade is redelijk rechttoe rechtaan en is ontworpen om zoveel mogelijk zacht licht binnen te laten. 

Milodamalo Moskou 3

Het gebouw bevindt zich in het Artplay-designcluster, het grootste designcentrum in Moskou. Het gebouw is bovenop een bunker gezet.

Foto’s Ilya Ivanov