Kubussenpaviljoen Multiply verkast

Londen, 16 oktober 2018 21:00 | Door de redactie

Het paviljoen Multiply heeft in navolging van het succes tijdens het Londons Design Festival een nieuwe plek gekregen. Tot 18 januari 2019 is het - gedeeltelijk - te bewonderen in South Crescent, een Londense winkelstraat.

Voor het kubussenpaviljoen Multiply heeft de American Hardwood Export Council (AHEC) de handen ineengeslagen met het London Design Festival, Arup en gerenommeerd architectenbureau Waugh Thistleton Architects. Het kubussenpaviljoen Muliply toonde tijdens het Londons Design Festival wederom de innovativiteit van kruislaagtulpenboomhout aan. 

Kubussenpaviljoen Multiply 2

 

Zes van de in totaal zeventien modules van het originele paviljoen zijn straks in Londen te zien. Tot 21 oktober vormt het paviljoen nog een onderdeel van de NLA’s tentoonstelling 'Factorymade Housing: a solution for London?' Hierna gaat het op eigen kracht verder.

Hoofdamibitie

Architect Andrew Waugh over Multiply. ‘Hoofdambitie is het publieke debat aan te zwengelen hoe milieuvraagstukken door innovatieve,betaalbare constructies kunnen worden aangepakt. We zitten op een kritiek punt van onvoldoende huisvesting en hoge CO2-emissies, en wij geloven dat bouwen met een veelzijdig en duurzaam product als kruislaagtulpenboomhout deze kwesties mee kan oplossen.’

Als bouwmateriaal vindt Waugh hout bovendien veel nauwkeuriger dan beton. Aan de andere kant is MultiPly ook gewoon een bouwsel voor de lol en de leut. Tijdens hun dooltocht door de kubusverschuivingen passeren de bezoekers trappen, corridors, bruggen en open ruimtes, een ervaringsachtbaan die ze scherper bewust moet maken van architecturale vormgeving en natuurgrondstoffelijke materialisering.

Kubussenpaviljoen Multiply 3