Lancering Kennisbank Biobased Bouwen

Capelle aan den IJssel, 3 februari 2015 10:52 | Door de redactie

SBRCURnet lanceert op 10 februari tijdens de Ontbijtsessie Biobased bouwen de Kennisbank Biobased Bouwen. De ontbijtsessie wordt georganiseerd door Het Houtblad en Jaarbeurs tijdens de Week van de Bouw.

De lancering gebeurt om 9.45 uur in aanwezigheid van Karin Weustink, plaatsvervangend directeur Biobased Economy van het ministerie van Economische Zaken. Plaats van handeling is het GEVEL-theater (hal 3/4).

Green Deal Biobased Bouwen
De Kennisbank komt voort uit de Green Deal Biobased Bouwen (GDBB). Er bestaan al heel veel biobased oplossingen, maar deze zijn vaak niet bekend bij architecten, aannemers, regelgevers en opdrachtgevers. Hierdoor komen ze onvoldoende aan bod bij bouwen en renoveren. Daarom werken de GDBB-deelnemers aan een digitale Kennisbank Biobased Bouwen.

Inhoud Kennisbank
In de Kennisbank wordt informatie over biobased materialen, producten en bouwconcepten gebundeld en toegankelijk gemaakt voor alle bouwpartijen. Inmiddels is de eerste opzet klaar en zijn GDBB-deelnemers SBRCURnet, WUR-FBR, ICDuBo, RVO en Stichting Agrodome bezig de eerste inhoud te verzamelen en in de Kennisbank te zetten.

Betrokkenheid bouwwereld
Maar ook andere deelnemers en relaties kunnen hierbij een grote rol spelen door informatie aan te leveren over biobased projecten, materialen en producten. Ook vragen over biobased bouwen zijn welkom, zodat antwoorden kunnen worden geformuleerd.

Informatie
De redactie wordt vanuit de GDBB verzorgd. Voor informatie: Natalie Prinsen, Fred van der Burgh en Iris de Rijke. Op www.biobasedbouwen.nl komt de Kennisbank Biobased Bouwen beschikbaar.

Ontbijtsessie Biobased bouwen

Er is nog plaats om de ontbijtsessie en de lancering bij te wonen. Wijzigingen in het programma zijn dat ook Bôke Tjeerdsma van SHR een pitch houdt en dat Materia alleen biobased materialen presenteert.