Landschapshotel in hout in Franse heuvels

Oslo, 30 april 2018 11:05 | Door de redactie

Reiulf Ramstad Arkitekter in Oslo ontwierp een hotel in hout voor het Franse platteland. Het Breitenbach Landscape Hotel bestaat uit verschillende volumes die geïnspireerd zijn op Noorse hutten met daarin hotelkamers en onder meer een restaurant en een spa.

Het landschapshotel komt op een heuvel in Noordoost-Frankrijk. Het project bestaat uit een hoofdgebouw en veertien tiny houses van 20 tot 60 vierkante meter groot. Hoewel ze een contrast vormen met het golvende groene landschap, gaan ze op in het landschap. 

Nieuw en gerecycled hout
De kamers bieden de hotelgasten luxe en privacy en een geweldig uitzicht op de vallei. Er worden voornamelijk natuurlijke en lichte materialen gebruiken: nieuw en gerecycled hout en glas. "Het materiaalgebruik is typisch Noors," geeft Reiulf Ramstad Arkitekter aan.

In het hoofdgebouw komen onder meer de receptie, een restaurant en een spa. Het landschapshotel richt zich op hotelgasten die kwaliteit en exclusiviteit wensen. In het restaurant kunnen ze kennismaken met de regionale keuken. Daarnaast neemt het hotel regionale kunst en cultuur op in speciale tentoonstellingsruimtes.

Beeld: Reiulf Ramstad Arkitekter/Tejo