MGA bouwt grootste kantoorgebouw in hout van VS

Newark, 7 februari 2018 07:11 | Door de redactie

In de stad Newark in New Jersey komt het grootste kantoorgebouw in hout van de Verenigde Staten. De drie torens – de hoogste krijgt elf verdiepingen - zijn een ontwerp van Michael Green Architecture.

Het kantoorgebouw maakt deel uit van het herontwikkelingsproject The Riverfront Square, meldt The Wall Street Journal. Het fundament wordt van beton, maar de rest van de constructie wordt van hout. De drie torens worden zes, acht en elf verdiepingen hoog. Het gebouw telt 500.000 vierkante meter aan kantoren. 

Duurzaamste commerciële gebouw
Projectontwikkelaar Lotus Equity Group en Michael Green Architecture in Vancouver zeggen het duurzaamste commerciële gebouw van de Verenigde Staten te willen realiseren. Gekozen wordt voor een houtconstructie omdat dit de CO2-voetafdruk verkleint. Bovendien verkort het de bouwtijd.

Eerste houthoogbouw in Verenigde Staten
Eerder ontwierp MGA het kantoorgebouw T3 in Minneapolis. Dit was met zeven verdiepingen de eerste houthoogbouw in de Verenigde Staten. In de houtconstructie zit 3.600 kubieke meter aan gelamineerdhouten kolommen, liggers en plaatmateriaal. Green is een groot pleitbezorger van hout: 'Hoge houten gebouwen hebben de toekomst'.


Beeld: Michael Green Architecture/Lotus Equity Group