Michael Green Architecture onderdeel van Katerra

Vancouver, 11 juni 2018 10:36 | Door de redactie

Michael Green Architecture is onderdeel geworden van technologiebedrijf Katerra. De twee bedrijven slaan de handen ineen voor een revolutie in de bouw. Het Canadese architectenbureau is vooral bekend om zijn houtbouwprojecten.

Michael Green is een groot pleitbezorger van hout. Hoge houten gebouwen hebben volgens hem de toekomst. Het architectenbureau ontwierp nog niet zo lang geleden het grootste kantoorgebouw in hout van de Verenigde Staten. Dat bestaat uit drie torens, waarvan de hoogste elf verdiepingen telt. Het project wordt gebouwd in New Jersey. MGA was ook de eerste met een houhoogbouwproject in de Verenigde Staten: T3 in Minneapolis.

Dezelfde visie
De twee bedrijven zeggen dezelfde visie te hebben voor de toekomst. Daarin liggen kwaliteit en efficiëntie op één lijn met verlaging van de kosten en de levensduur van het gebouw. Samen verwachten ze duurzame en betaalbare architectuur aan te bieden in Noord-Amerika en internationale markten. Michael Green Architecture blijft daarnaast aan eigen projecten werken.