De Nederlandse Bouwprijs 2019 weer van start

Utrecht, 16 oktober 2018 13:03 | Door de redactie

Tot 1 november kunnen bedrijven hun bouwprojecten, materialen en systemen inzenden voor De Nederlandse Bouwprijs 2019. Verder kunnen bedrijven young professionals aanmelden.

De nominaties worden in november bekend gemaakt, de prijzen worden tijdens BouwBeurs 2019 uitgereikt.

Voorzitter ir. M.L.A.M. van Hezik van Stichting De Nederlandse Bouwprijs schetst de context: "De bouwnijverheid is volop in beweging. Allerlei ontwikkelingen versnellen in hoog tempo de vernieuwing binnen het traditionele bouwproces. Hoogwaardige innovatieve bouwinitiatieven die een belangrijke bijdrage leveren aan het maatschappelijk engagement van de sector verdienen de aandacht van de meest prestigieuze prijs van de bouwsector."

Drie categorieën

De Nederlandse Bouwprijs wordt uitgereikt in drie categorieën: gebouwen, civiele kunstwerken en bouwmaterialen en -systemen. Alleen producten, diensten, systemen en projecten die na februari 2017 op de markt zijn gekomen, komen in aanmerking voor de prijs.

People, Planet, Profit

De inzendingen worden langs de meetlat van de 3 P's gelegd: People, Planet en Profit.

Voorbeelden van toetsingscriteria zijn:< - Leefbaarheid van de omgeving (people); - Het klimaatbestendig maken van Nederland (planet); - Duurzame exploitatie / total cost of ownership (profit).

De jury staat onder voorzitterschap van prof. dr. E.M. Vet, Director Netherlands Institute of Ecology (NIOO-KNAW) & Professor in Evolutionary Ecology (WUR).

Meer informatie over inzenden en de beoordelingscriteria

Fotobijschrift
Studio RAP is een van de winnaars uit 2016.