Ontbijtsessie Biobased Bouwen Het Houtblad

Capelle aan den IJssel, 21 januari 2015 15:00 | Door de redactie

Samen met organisator Jaarbeurs organiseert Het Houtblad een gratis Ontbijtsessie Biobased Bouwen tijdens de Week van de Bouw. Dat gebeurt op dinsdag 10 februari in het Theater op de beursvloer van GEVEL.

Hout is de koning van de biobased materialen, maar er zijn ook andere in opkomst. Hoegenaamd gaan we toe naar de circulaire economie.

Discussie met experts
Tijdens de ontbijtsessie kan er interactief worden gediscussieerd met allerlei experts; zij houden eerst een korte pitch. Vragen die aan de orde komen, zijn: wat zijn de ontwikkelingen en hoe ziet de toekomst van biobased bouwen eruit? Welke biobased materialen zijn beschikbaar en wat kan ik al toepassen? Welke regelgeving (keurmerk en garanties) is van toepassing? Wat zijn de do’s en don’ts van gebruik biobased materialen? Hoe overtuig ik mijn opdrachtgever? Welke voorbeeldprojecten zijn er? Hoe vind ik financiering? Hoe vind ik partijen voor samenwerking?

Sprekers
Hoofdinleider is Atto Harstra (Aldus bouwinnovatie). Overige sprekers zijn: Michel Post (Strobouw Nederland), Arjan Karssenberg (KWSA Architecten Ingenieurs, associate lector Sustainable Building Technology, Kenniscentrum RDM), Daan Bruggink (ORGA architect), Ro Koster en Ad Kil (RO&AD Architecten), KlaasJan Swager (Foreco Dalfsen), Willem-Jan Bluyssen/Christel van der Borght (Accsys - Accoya), Natalie Prinsen (SBRCURnet) en Els Zijlstra (Materia). 

De ontbijtsessie is van 7.30 tot 10.30 uur in het Theater (hallen 3 en 4). Na de sessie kan men de beurzen bezoeken. Voor aanmelding: info@bouwbeurs.nl