Platform voor ambachtslieden en creatief talent in de maak

Utrecht, 23 april 2018 10:17 | Door de redactie

De twee ondernemers Jeanne van der Zee en Mariska van Rijnsoever gaan een platform voor makers, ambachtslieden en creatief talent creëren. De website MastersandCrafters wordt voor iedereen gratis toegankelijk.

Van der Zee en Van Rijnsoever hebben het initiatief genomen voor MastersandCrafters omdat ze een platform voor vraag en aanbod in de creatieve sector missen. Ze willen makers en kleine creatieve bedrijven voor het grote publiek vindbaar maken en zorgen dat ambacht en kennis niet verloren gaan. Inmiddels zijn de eerste 500 aanmeldingen binnen en liggen de plannen voor de website klaar. Voor de bouw van de website is begin april de crowdfunding gestart op www.voordekunst.nl.

Vraag en aanbod
De website krijgt social functies, zodat de consument de maker leert kennen en vice versa. Makers kunnen hun online werkplaats inrichten met teksten en foto's. Ook kan een maker een andere maker benaderen om samen te werken aan een project. De mogelijkheid om reviews te geven moet de kwaliteit van de makers hoog houden.

Potentiële opdracht
Zoekers hebben tevens de mogelijkheid om een oproep te plaatsen en die te voorzien van een voorbeeldfoto of schets. Makers krijgen een melding en kunnen reageren op de potentiële opdracht. Om te testen of makers het plan ook zagen zitten, is het duo de tijdelijke website begonnen met een aanmeldpagina. Binnenkort wordt bekend of met de crowdfundingcampagne voldoende geld is opgehaald.

Van der Zee en Van Rijnsoever hebben zelf een creatieve achtergrond en zijn eigenaren van StudioZoetwater, een merk voor handgemaakte interieurproducten.