Powernap op essenhout

Eindhoven, 17 september 2018 10:13 | Gerard Vos

Iris Muriël heeft een opklapbaar powernap-bed gemaakt. Zelfs werknemers in kleine kantoorruimtes kunnen nu een dutje doen.

We leven in een samenleving waar het welzijn van werknemers een steeds prominentere rol speelt. Om stress in onze hedendaagse werkomgeving te bestrijden, heeft Iris Muriël het opklapbare powernap-bed Piece of Comfort gemaakt.

Biologische klok 

Slaap is een natuurlijke herstelstrategie voor ons lichaam, maar in deze drukke tijden, met lange werkdagen, en een grote hoeveelheid te verwerken informatie, wordt onze biologische klok gemakkelijk genegeerd. Toegeven aan onze natuurlijke middagdip na de lunch helpt werknemers herstellen, scherp te blijven en productiever te werken. 

Toename productiviteit

Uit onderzoek van NASA komt naar voren dat als je een powernap doet van twintig minuten je alertheid toeneemt met 54 procent en je productiviteit met 34 procent. In Azië wordt dan ook al veel gebruik gemaakt van de powernap op het werk. In sommige bedrijven is het zelfs verplicht twintig minuten je ogen te sluiten.  

Met dit ontwerp wil Iris Muriël de powernap introduceren in de Nederlandse werkomgeving. Het bed kan geplaatst worden in onder andere vergaderruimtes, kantoren, wandelgangen en rustruimtes. Het bed kan gemakkelijk naar beneden worden geklapt als werknemers een powernap willen doen. Op deze manier kan elke ruimte transformeren naar een powernap-plek. 

Powernap op essenhout 2

 

Prototype 

Piece of Comfort is gemaakt van Essenhout. De gebogen latten bestaan uit gelamineerd essen. De stroken zijn afgewerkt met een comfortabele laag vilt. 

Het prototype is gemaakt in de houtwerkplaats op de Design Academy Eindhoven. Na de productlancering vorig jaar is het product verder doorontwikkeld. Het nieuwe model is van 20 -28 oktober 2018 te zien zijn op de Dutch Design Week Eindhoven in het Klokgebouw. 

Meer informatie Iris Muriël

Foto’s Iris Rijskamp 

Powernap op essenhout 3