Recordaantal bezoekers op Carrefour

Nantes, 13 juni 2018 08:56 | Door de redactie

De vijftiende editie van de Carrefour International du Bois heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Er kwamen 11.500 bezoekers, een stijging van 10 procent in vergelijking met 2016. Ook het Nederlands aandeel is met 20 procent flink gegroeid.

Carrefour International du Bois was van 30 mei tot en met 1 juni in Nantes. Er waren vijf expositiehallen met in totaal bijna 20.000 vierkante meter aan standoppervlakte. Er waren 85 landen vertegenwoordigd.

Derde plaats voor Nederland

Nederland staat op de derde plaats van alle bezoekerslanden. Ruim 29 procent van de bezoekers was afkomstig van buiten Frankrijk. 'Voor het eerst waren er Amerikaanse bezoekers aanwezig. Dat onderstreept opnieuw het internationale bereik van de vakbeurs,' aldus voorzitter Pierre Piveteau. De organisatoren Port de Nantes en Atlanbois zijn uiterst tevreden met de resultaten, bevestigt beursmanager Géraldine Poirir.

carrefour2018_Ware_Waugh

Houthoogbouwkantoor
Er was tevens een conferentieprogramma met sprekers uit diverse landen, onder wie de architecten Steven Ware van Art & Build Architect en Andrew Waugh van Waugh Thistleton Architects (respectievelijk links en rechts op de foto). In Het Houtblad 4/2018 verschijnt een artikel over het houthoogbouwkantoor Opalia in Parijs, een project van Ware. Dit 31 meter hoge appartementengebouw telt acht etages en een tweelaagse parkeerkelder eronder. Het Houtblad 4/2018 komt op 26 juni uit.

De volgende editie van de Carrefour International du Bois is van 27 tot en met 29 mei 2020.

Foto's: Carrefour du Bois International