Sake Dojo in Los Angeles

Los Angeles, 23 oktober 2018 10:50 | Gerard Vos

In Klein Tokio in Los Angeles is de verbouwing gereed van de Sake Dojo. Dit restaurant is door Wick Architecture & Design + LAND Design Studio omgetoverd tot een hippe place-to-be waarbij de cultuur van Japan niet verloren is gegaan.

De wijk Klein Tokio in Los Angeles is de grootste Japan-wijk van de Verenigde Staten. Deze bestaat voornamelijk uit traditionele Japanse specialiteitenrestaurants. Sake Dojo heeft een moderne uitstraling met als designmotief de eeuwenoude kunst van het Japanse tatoeëren. 

Sake Dojo in Los Angeles 3

In plaats van menselijke huid, worden in het restaurant houten panelen gebruikt om de kunst van het tatoeëren te tonen. Waarbij de houtnerf overeenkomt met hoe inkt zich vertoont op menselijke huid. Voor het project heeft Wick Architecture samengewerkt met tattoo-artiest Horifuji. De grote zaal van het restaurant heeft water als thema en laat golven, Koi Fish en Lotusbloemen zien.

De triplex panelen zijn geperforeerd en verbergen veel technische snufjes zoals verlichting en mechanische aroma-diffusers.

Sake Dojo in Los Angeles 4 DEF

Fotograaf: Nicole LaMotte Photography