Slokker Bouwgroep winnaar FSC Forest50 2018

Huizen, 13 september 2018 09:52 | Marcel Mosterd

Slokker Bouwgroep is winnaar van de FSC Forest50 Ranking 2018. Slokker presteert het beste bij toepassing van duurzaam hout in de bouwsector en communiceert daar duidelijk en actief over.

De Forest50, opgesteld door FSC Nederland, rangschikt de grootste vijftig bouwbedrijven in Nederland op deze criteria. Achter Slokker weet VolkerWessels z’n tweede plaats te behouden en is TBI Holding nieuw op nummer drie. Heembouw Holding is met een zevende plaats de sterkste stijger en wint de aanmoedigingsprijs. Het is de vierde keer dat FSC Nederland de Forest50 publiceert.

Onderscheidend

Bijna honderd procent van het hout dat Slokker inkoopt betreft gecertificeerd hout, dus aantoonbaar afkomstig uit goed beheerde bossen. Maar Slokker onderscheidt zich vooral van andere bouwbedrijven door het gebruik van minder bekende houtsoorten in projecten en door uitsluitend houten kozijnen toe te passen in de standaardwoningen.

Klimaatwinst én circulair

De toepassing van duurzaam hout is één van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om het klimaatprobleem aan te pakken. Waar de productie van de meeste bouwmaterialen energie-intensief is en gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot, legt duurzaam beheerd bos juist CO2 vast. Bovendien is hout als hernieuwbare grondstof het circulaire bouwmateriaal bij uitstek.

Terechte winnaar

Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland: “Hout is een materiaal dat perfect past binnen circulair, klimaatvriendelijk bouwen. Slokker heeft dat helemaal begrepen. We zien het terug in hun projecten, maar ook in de communicatie naar buiten. Slokker is daarmee de terechte winnaar van de FSC Forest50.”

Slokker 2

Criteria FSC Forest50

In de Forest50 ranking worden bouwbedrijven o.a. getoetst op het totaal toegepaste volume duurzaam hout en de CO2-opslag in dit hout, het toepassen van minder bekende tropische houtsoorten en de communicatie over de kwaliteiten van duurzaam hout binnen biobased- en gezond bouwen en gebruik van (uitsluitend) houten kozijnen in standaardwoningen.

Meer informatie over Forest50 

Foto: V.l.n.r.: Erna Snelder en Ruurd Kramer van Slokker Bouwgroep en Liesbeth Gort en Rick Kamphorst  van FSC Nederland.