Tentoonstelling van foto's met mooiste bospaadjes

Houten, 4 juli 2018 10:30 | Door de redactie

Vanaf vrijdag 6 juli is in Wierden een tentoonstelling te zien van foto's met de mooiste bospaadjes van Nederland. Daarvoor kon heel Nederland inzendingen insturen. De winnaar van deze wedstrijd is op donderdag 5 juli bekend.

PEFC daagde op 22 april, op de Dag van de Aarde, heel Nederland uit om erop uit te trekken en op zoek te gaan naar het mooiste bospaadje van Nederland. Het resultaat was volgens het keurmerk overweldigend: 300 foto's zijn ingezonden met locaties verspreid over heel Nederland.

Tien genomineerden
De foto's zijn beoordeeld door een jury die bestaat uit schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn, vrijwillig boswachter regio Brabant en bekende twitteraar Frans Kapteijns en bioloog en natuurfotograaf Edo van Uchelen. Er zijn tien genomineerden in de categorie jeugd en de categorie volwassenen. Zowel de inzendingen als de genomineerde foto's zijn te zien op www.mooistebospaadje.nl.

Tentoonstelling
Alle genomineerde foto’s worden op doeken van zo’n 120 x 100 cm afgedrukt. De doeken, opgehangen tussen bomen, worden tentoongesteld op Pleisterplaats De Barkel in Wierden. De eigenaren van het landgoed waren de eerste boseigenaren in Nederland ie het PEFC-certificaat voor duurzaam bosbeheer behaalden. De tentoonstelling is tot en met zondag 16 september te zien en geopend van 7.00 tot 21.00 uur. 


Beeld: Een selectie uit de genomineerde foto's (Bron: website PEFC)