The Hungry Fox

Melbourne, 24 oktober 2018 10:46 | Gerard Vos

Australische ontwerpers hebben grote affiniteit met de natuurlijke omgeving. Ze weten dan ook als geen ander hoe je de combinatie natuur en vrije tijd kunt combineren.

Een mooi voorbeeld hiervan is The Hungry Fox van de LaManna-keten in Melbourne. Er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt van over de hele wereld wat terugkomt in de wereldse geserveerde gerechten zoals Pekingeend Bapaos en ricotta Gnocchi.

AAA Hungry Fox 3

Voor de gevel heeft Bruce Henderson Architects Amerikaans tulpenboomhout gebruikt, dit is nog niet eerder toegepast in Australië. De tulpenbomen kunnen tot vijftig meter groot worden. De nerf hiervan heeft een fijne, gelijkmatige structuur.

Het hout heeft kleurverschillen in een bonte verscheidenheid. Tulpenboomhout is van duurzaamheidsklasse 4 en rot in buitentoepassing, zoals in dit project, dus al snel weg. Door het te verduurzamen of thermisch te modificeren gaat het naar duurzaamheidsklasse 1 en is dan wel geschikt voor buitentoepassing. Het tulpenboomhout is ook toegepast in het interieur.

AAA Hungry Fox 2