The Smile op shortlist voor WAF Award

Berlijn, 10 augustus 2017 09:24 | Door de redactie

The Smile staat op de shortlist voor een WAF Award. De installatie in kruislaaghout dingt mee in de twee categorieën Display: Completed Buildings en Small Projects. The Smile was vorig jaar een van de blikvangers op het London Design Festival.

De tijdelijke installatie van Amerikaans tulpenboomhout is een project van Alison Brooks Architects, Arup, de American Hardwood Export Council en het London Design Festival.

Eerste megabuis
De installatie van Brooks is 3,5 meter hoog en 36 meter lang. De rechthoekige buis is de eerste megabuis ooit die gemaakt is in hout. De naam, The Smile, verwijst naar de vorm van de buis die op slechts één punt de grond raakt. De uitkragingen zweven boven de grond. De twee buiseinden zijn open en hebben een balkon dat uitzicht geeft op het landschap.

Eindeloze glimlach
‘s Avonds werden de openingen van The Smile verlicht om een eindeloze glimlach te creëren. De gebogen vloer, het gebogen plafond en de gebogen wanden in kruislaaghout creëren een binnenruimte die het midden houdt tussen een avontuurlijke speeltuin, een brug en een duikplank. In de installatie zit 80 kubieke meter hout.

Het World Architecture Festival is van 15 tot en met 17 november in Berlijn. Eerder won de installatie een Architizer A+ Award in de categorie Pavilions. The Smile staat tevens op de shortlist voor The Structural Awards.