Tien beuken ontwerpen strijden om FSC Design Award

Utrecht, 3 juli 2018 08:00 | Door de redactie

Meubelmakers op mbo-scholen doen mee aan een ontwerpwedstrijd die duurzaam Hollands beuken een fris imago moet geven. Er zijn tien finalisten, die woensdag 4 juli horen wie de winnaar wordt van de FSC Design Award.

De ontwerpwedstrijd moet jongeren enthousiast maken voor lokaal duurzaam hout en voor beukenhout in het bijzonder. In de kas van Intratuin in Barneveld horen de finalisten van vakjury van de FSC Designwedstrijd wie de winnaar is. 

Tien finalisten
De tien finalisten komen van Cibap Vakschool in Zwolle en het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en Rotterdam. Zij werden gekozen uit een eerdere selectie van 23 deelnemers. Zij pitchten op  27 juni hun ontwerp aan de jury.

Limited edition
De winnaar gaat onder professionele begeleiding werken aan een limited edition van zijn ontwerp. Aan de wedstrijd deden zo'n 70 studenten mee van de opleiding Meubelmaken en aanverwante mbo-opleidingen. Het thema dit jaar was Mother Nature.

De FSC Design Award is een project van FSC Nederland en is dit jaar in samenwerking met Staatsbosbeheer, Intratuin, Binthout en Ontwerpstudio van Swam.

Foto: Polo Graafland van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam is met zijn ontwerp The Armadillo een van de tien finalisten (Foto: Polo Graafland)