Tiny voorbeeld, groot onderwerp

New York, 20 augustus 2018 11:03 | Gerard Vos

UN Environment en Yale University hebben samen met UN Habitait een tiny house gelanceerd. Hiermee willen ze de discussie aanwakkeren over hoe je duurzaam betaalbare huizen kunt maken met een zo laag mogelijke impact op het milieu.

De bouwsector gebruikt wereldwijd veertig procent van de natuurlijke bronnen en zorgt voor meer dan een derde van de wereldwijde CO2-uitstoot. Het UN tiny house is gemaakt van lokaal, bio based, hernieuwbaar materiaal. 

Het minihuisje is efficiënt, multifunctioneel en is zelfvoorzienend. De 22 vierkante meter tellende module kan vier mensen huisvesten en herbergt een zonnepaneel, vangt regenwater op en zorgt voor een goed binnenklimaat door het gebruik van planten. Verder wordt de lucht gezuiverd door middel van planten. 

Tiny House 2 

De eerste demonstratie-unit van UN Environment en Yale University stond afgelopen maand op het UN Plaza in New York. Het is de bedoeling dat er in de toekomst op meerdere plekken in de wereld deze tiny houses verschijnen om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde. Wel door in de demonstratie-units steeds gebruik te maken van lokale materialen en technieken. 

 

Tiny House 3