Universiteit van Arkansas bouwt grootste studentencomplex in hout

Boston , 7 mei 2018 10:28 | Door de redactie

Op de campus van de Universiteit van Arkansas komt het grootste in hout gebouwde studentencomplex van de Verenigde Staten. Het project is 19.000 vierkante meter groot en ontworpen door een team met architecten van Leers Weinzapfel Associates.

Het studentencomplex, de Stadium Drive Residence Halls, wordt op het zuidelijk deel van de campus gebouwd. Er komen in totaal 708 bedden met kamers voor twee studenten. Daarnaast zijn er onder meer ruimtes voor studie, lounges, een gemeenschappelijke keuken, woonkeukens en een dakterras. Er is veel ruimte om creativiteit te stimuleren, onder meer in de vorm van opnamestudio's. 

Gelamineerd hout en kruislaaghout
Het gebouw bestaat uit vijf vleugels die met elkaar verbonden zijn en in de bossen liggen. De kolommen en liggers worden van gelamineerd hout, de plafonds en wanden van kruislaaghout. De houtconstructie blijft in de gemeenschappelijke ruimtes zichtbaar. Gekozen is voor hout om de CO2-voetafdruk te verkleinen. 

Naast Leers Weinzapfel Associates zijn bij dit project betrokken Modus Studio uit Fayetteville, Mackey Mitchell Architects uit St. Louis en OLIN uit Philadelphia. Het gebouw moet in 2019 klaar zijn. In de gemeenschappelijke ruimtes zal de houtconstructie zichtbaar zijn. Het complex moet in het najaar van 2019 klaar zijn. 


Beeld: Leers Weinzapfel Associates, Modus Studio, Mackey Mitchell Architects