VDM bouwt gasloze hsb-woningen

Leeuwarden, 11 april 2018 08:22 | Door de redactie

VDM Woningen plaatst twaalf gasloze houtskeletbouwwoningen in Leeuwarden. Het ontwerp is van architectenbureau Toeck uit Drachten. Door de prefab bouw- en montagemethode van VDM bereikt elke woning nog dezelfde dag haar hoogste punt.

De houtskeletbouwwoningen worden volledig gasloos uitgevoerd in een wijk waar een gasaansluiting nog gewoon voorhanden is. VDM Woningen zet in op een epc van 0. De woningen zijn energieneutraal en de bewoner ontvangt geen gasrekening. Ze worden gestoffeerd opgeleverd. De gevels zijn deels bekleed met verduurzaamd hout.

De woningen zijn voorzien van een ventilatiewarmtepomp en kennen op de begane grond vloerverwarming. De verdieping wordt verwarmd met elektrische convectoren. De pomp zorgt tevens voor de mechanische ventilatie. Op het dak komen zonnepanelen.

Casco-elementen
Het kleine project Tolhuis grenst aan de Bonkefeart, de finishplaats van de Elfstedentocht. Vorige week werd het laatste casco-element geplaatst. Kopers konden daarna in een volledig gemonteerde woning kijken.