Vakantiehuis genomineerd voor Frame Award

Amsterdam, 14 januari 2019 10:51 | Nathan Strik

Een vakantiehuis aan de Vinkeveense Plassen is genomineerd voor een Frame Award. Houten onderdelen van eiken en grenen geven het project een eigen uitstraling.

Het huis ligt op een langwerpig stuk eiland bij het meer. Het is met een oppervlak van 55 m2 een klein vakantiehuis, maar biedt door een slimme indeling toch plek aan een gezin van vier. Het toepasselijk ‘Tiny Holiday Home’ gedoopte project is gerealiseerd door i29 Interior Architects en Chris Collaris.

Materiaalgebruik

Op maat gemaakte meubels en inbouwkasten accentueren de grafische kwaliteit van het interieur. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van eenvoudige materialen, zoals eikenhouten panelen en een doorlopende gepolijste betonnen vloer. De zwarte panelen verwijzen naar de ruwe grenen gevel, waardoor architectuur en interieur samenkomen.

Slimme indeling

De beschikbare ruimte is handig ingedeeld en bevat een woonkamer, woonkeuken, patio, drie slaapkamers, badkamer en twee toiletten. Het huis is opgebouwd uit vier delen, die verschillend zijn in grootte en positie, waardoor het huis er van alle kanten anders uitziet.

Nominatie Frame Awards

Het ‘Tiny Holiday Home‘ is genomineerd voor een Frame Award in de categorie ‘House of the Year’. 20 februari wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens Frame Lab 2019; een tweedaags congres in de Kromhouthal te Amsterdam.

Foto’s: Ewout Huibers