Zestien Eiken Schuur genomineerd voor ARC18 Detail Award

Berlicum, 19 september 2018 14:38 | Door de redactie

Happel Cornelisse Verhoeven, HilberinkBosch architecten en RinkTilanus zijn genomineerd voor de ARC18 Detail Award - een initiatief van vakblad De Architect. De projecten betreffen Cadix in Antwerpen, Zestien Eiken Schuur in Berlicum en de Levensstrijdweg 1 in Zierikzee.

De jury, onder leiding van Jacq. de Brouwer, heeft de drie genomineerden bekend gemaakt. Deze zijn geselecteerd uit 48 inzendingen. 

Uit deze inzendingen heeft de jury eerst een longlist samengesteld, waar vervolgens de drie genomineerde projecten uit zijn geselecteerd. Op 22 november maakt de jury de winnaar bekend tijdens de feestelijke uitreiking van de ARC18 Awards in de Van Nellefabriek in Rotterdam. 

Zestien Eiken Schuur 

Met de Zestien Eiken Schuur heeft HilberinkBosch architecten een hedendaagse schuur gerealiseerd, die geïnspireerd is op de lokale boerderijtraditie. Het gebruikte eikenhout komt van het eigen erf (zeven bomen) en het onderliggende landgoed (negen stammen). De onvoorspelbaarheid van het materiaal en de inbreng van de bouwers hebben grotendeels het uiterlijk van de schuur bepaald.

Jury 
De jury van de ARC18 Detail Award bestaat uit voorzitter Jacq. de Brouwer van Bedaux de Brouwer, Albert Herder van Studioninedots, George Henkens van Aronsohn raadgevende ingenieurs, Hans de Wilde van D.W. Investments en secretaris Marieke Giele van de Architect. 

De ARC18 Detail Award is een initiatief van KUBUS en de Architect. In het aankomend nummer van Het Houtblad wordt meer aandacht besteed aan de Zestien Eiken Schuur.

Meer informatie: Arc Awards

Foto: René de Wit