HMC-leerlingen aan het werk op Meesterlijk

Capelle aan den IJssel, 24 september 2012 07:33 | Margo Verbiest

Gerelateerde berichten

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) is van donderdag 27 tot en met zondag 30 september te vinden op de beurs Meesterlijk in de Westergasfabriek in Amsterdam. Designers, modeontwerpers, fooddesigners en vaklieden tonen hun passie voor design en ambacht aan een groot publiek.

Voor Meesterlijk wordt de Westergasfabriek wordt omgetoverd tot een City of Design. Er zijn onder meer meubelmakers, modedesigners, edelsmeden, glaskunstenaars en leerbewerkers. Ook de finesses van het maakproces ontbreken niet.

Creatief Vakman
Naast HMC zijn ook SintLucas en Vakschool Schoonhoven present. Zij bieden net als HMC de opleiding Creatief Vakman. In de ateliers van HMC, SintLucas en Vakschool Schoonhoven zijn op Meesterlijk naast bijzondere objecten van hout, leer en textiel, en keramiek, diverse leerlingen van deze opleiding aan het werk te zien.

Inside Design
Eerder deze week, van 21 tot en met 23 september, presenteerden vier leerlingen van HMC op Inside Design in Amsterdam hun afstudeerwerk. De drie meubelontwerpers Emile Stevens, Michiel Kommer en Nando Dolleman, en interieuradviseur en -stylist Aimee Selling hadden hun plek op het designevenement verdiend door een nominatie voor de Elle Decoration Design Talent Award. (Foto: het eindwerkstuk van Nando Dolleman)