Sansin KP-12 grondlaagbehandeling

Capelle aan den IJssel, 11 januari 2019 10:28 |

Gerelateerde berichten

Steeds meer fabrikanten van engineered en speciaal hout brengen in de fabriek grondlagen en deklagen aan en leveren het product klaar voor installatie ter plaatse. Dit is optimaal omdat de lagen kunnen worden aangebracht in zorgvuldig gecontroleerde fabrieksomstandigheden met kwaliteitscontrolemaatregelen.

Het selecteren van de juiste onderlaag om op alle zes zijden van een kruislaaghout-, glulam- of houtsubstraat aan te brengen, is cruciaal om alle voordelen van bescherming te verkrijgen en vervolgens het succesvol aanbrengen van een deklaag te garanderen. De absorptie van de grondlaag verbetert de stabiliteit van de houtcomponenten en verhoogt de prestaties van de deklaag. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de grondlaag latere deklagen laat inzinken en doordringen in het hout voor optimale prestaties. 

Een effectieve grondlaag beschermt de houtconstucties tegen indringend vocht tijdens het transport en tijdens de bouw; vooral de kopse kant van de panelen. Het helpt ook om de helderheid, kleur en het houtkarakter te beheersen. Het biedt een diepe houtbescherming tegen UV-degradatie en vochtopname.

Sansin KP-12 is een uitstekende, indringende en beschermende onderlaag voor houtconstructies, gelamineerd timmerhout en voor engineered houtcomponenten, zoals kruislaaghout, die de dimensionale stabiliteit verbetert, kromtrekken en barsten vermindert en hout beschermt tegen UV-degradatie en vochtabsorptie. 

Het gebruik van Sansin KP-12 verbetert de deklaagprestaties aanzienlijk, terwijl het tevens het hout beschermt tijdens het productie- en constructieproces en de kosten voor voorbereiding ter plaatse en aanbrengen van de deklaag vermindert. Omdat Sansin KP-12 moeilijk waarneembaar is, is het ideaal voor projecten waar mooie heldere of lichte houttonen gewenst zijn.

Sansin KP-12 is watergedragen, bevat weinig VOS en is verkrijgbaar in een reeks van formules om zwelling, houtrot en vochtopname te verminderen en tegen UV-degradatie te beschermen.

De Sansin KP-12-serie biedt een reeks van opties aan, afhankelijk van de mate van waterafstotendheid en UV-bescherming die nodig is. 

Ga voor meer informatie over Sansin KP-12 naar: http://sansinfactoryfinish.com/products/undercoat-treatment/kp-12/ 

Of raadpleeg Siobhan Ledstrom van Sansin  sl@sansin.com.